TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Dedektör Kullanırken Yapılan Hatalar

Dedektör Kullanırken Yapılan Hatalar

Dedektör kullanıcıları tarafından yapılan hatalar nelerdir ve bu hatalar nasıl çözülür konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Dedektör kullanıcıları hemen bir dedektör alıp araziye çıkmak istiyorlar fakat satın aldıkları dedektörü nasıl kullanacakları konusunda kendilerine bir eğitim süreci ayırmıyorlar. Bu sebepten dolayı dedektör kullanırken yapılan hatalar artıyor. Bir hata diğerine ve sebep olacak şekilde bir zincirleme sürecin içerisine giriyor ve bunun sonunda işin içinden çıkamayarak ya dedektörü yada üretici firmayı suçluyor ve karalıyor. Bu konuda çok fazla örnek müşteriye sahip olduğumuzdan genel olarak dedektör kullanırken yapılan hatalar nelerdir ve nasıl çözülür konusunda sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

Dedektör Kullanırken Yapılan Hatalar

 

 

  • Dedektör kullanıcıları satın aldığı dedektörün sistemine uygun şekilde arama yapmalıdır. Hızlı sallamalı bir sistemde yavaş sallayarak arama yaparsa dedektör ile birşey bulması daha da zorlaşacaktır veya yavaş sallaması gereken bir sistemde hızlı sallarsa aynı durum yine geçerli olacaktır. Arama yüksekliğini belirtilen seviyeye göre ayarlamalı aksi taktirde parazit sinyaller alacaktır.
  • Dedektörü kullanıma hazırlarken kurulum aşamasında arama başlığı, şaft, kilit mekanizmalarının yanlış takıldığı olabiliyor. Bu tür maddeler arasında aramayı en çok etkileyen arama başlığının ters takılması oluyor. Dedektör kurulumu için kullanma klavuzunun incelenmesini tavsiye etmekteyiz.
  • Dedektör kullanırken yapılan hataların sebeplerinden bir tanesi dedektörün kullanma klavuzunun okunmamasıdır. Dedektörün nasıl kullanılacağı, dikkat edilmesi gerekenler ve gerekli diğer bilgiler kullanma klavuzu içerisinde yer almaktadır.
  • Satın alınan dedektör ile ilgili üretici tarafından yayınlanan videoları izleyerek tecrübe edinebilirsiniz. Bu videolar sizlerin kullanım konusunda yaşayacağı durumlara açıklık getirmek için yayınlanmaktadır.
  • Dedektör ile tespit edilen sinyallerin teyit edilmemesi sonucunda parazit sinyali değerlendirerek boşuna vakit kaybı yaşayabilirsiniz. Tespit edilen sinyalin teyit edilmesi ve sonrasında ayrım modunda kontrol edilmesi gerekmektedir.
    Dedektörü çukur içerisine sokarak arama yapmayınız.
  • Günümüz evi içerisinde dedektör kullanmak doğru değildir. Zeminde ve duvarlarda bulunan demir nedeniyle dedektör sürekli olarak ötecektir. Ev içerisinde bulunan metal eşyalardan dolayı da sürekli olarak tespit yapacaktır.
  • Dedektörler içerisinde bulunan ayarların yanlış yapılmasından kaynaklı olarak dedektörün sürekli ötmesi, birşey tespit edememesi, doğru çalışmaması gibi hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Dedektörü kullanmadan önce kullanma klavuzunu incelemeniz tavsiye edilir.
    Dedektör kullanırken arama yapılan toprak yapısını takip etmeli ve yapı değiştiğinde toprak ayarını güncellemelisiniz. Toprak ayar özelliği eğer dedektörünüzde yoksa çok ciddi toprak değişimlerinde dedektörü kapatarak tekrar açabilirsiniz.
  • Derinlikler metalin büyüklüğü, türü, toprak altında kalma süresi ve toprak yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Metal büyüdükçe derinden, küçüldükçe yüzeyden tespit yapabilirsiniz. Yüzeysel dedektörler küçük değerli metalleri 20-30cm arasından tespit edebilir metal büyüdükçe bu derinlik biraz daha artar. Derin arama dedektörlerinde farklı derinlik testleri mevcut 1,2,3metre şeklinde son test 350 cm dir. Yeni gömülen metal ile toprak altında eski kalan metal arasında derinlik farklılıkları bulunmaktadır. Eğer derinlik mantığını bilmeden ve buna uygun olmayacak şekilde bir test yaparsanız bunun sorumlusu dedektör veya üretici değildir sizin bilgisizce yanlış yaptığınız testtir.
  • Dedektörlere günümüz metallerini tutarak deneme yapmayınız. Kişiler tarafından kıymetsiz olarak nitelendirilen metaller dedektörler tarafından kıymetli olarak algılanabiliyor. Örnek olarak alüminyum bir kutu size göre kıymetsiz fakat dedektörler tarafından genelde kıymetli metal olarak algılanır. Günümüz metalleri ile dedektörleri deneyerek bu yanlış ayrım yaptı vb. yanılgılara kapılmayınız. Müşteri temsilciniz ile irtibata geçerek bilgi edininiz.
  • Firmamızdan satın alınan ürünlerin her altı ayda bir bakıma gönderilmesini önermekteyiz. Dedektörün garanti süresi devam ettiği sürece bakım ücretsiz olarak tarafımızdan gerçekleştirilmektedir. Dedektörün aldığı darbe, su teması veya kullanıcı kaynaklı hatalar garanti kapsamına girmemektedir. Dedektörünüzü kullanmadığınız zaman temizliğini ve bakımını yaparak toplayabilirsiniz
  • Yeni dedektör kullanıcıları bir konuda yanlış yaptıklarında veya bir sorun yaşadıklarında sormak yerine kendileri çözmeye çalışmakta ve bunuda çözemeyince dedektörü veya firmayı karalama yoluna gitmektedirler. Yaşadığınız sorun ile ilgili öncelikle müşteri temsilcinize danışın ve problemi anlatın ve size söylediği yönergeleri takip edin ki sorun çözüme kavuşsun