TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Metal Arama Dedektörü

Metal arama dedektörü Golden Rain ve Golden Warrior arazi metalleri nasıl gördüğünün testleri yapmaktadır. Amaç define arama cihazı olan dedektörlerin metali görür mü, gördüğü metale nasıl sinyal verir horasan, kaya killi mineralli toprak yapısın da nasıl tepkime yapar bu konular ele alınacaktır.

Metal Arama Dedektörü Nedir?

Metal arama dedektörü, toprak altında kalmış, gizlenmiş, saklanmış, kaybedilmiş veya düşürülmüş metal aramacılığı için kullanılan elektronik bir eşya.

Dedektörle arama yaparken bulunduğunuz ortama göre cihazın arazi yapısına uygun olarak toprak ayarını yapmalısınız bu arazinin kil veya mineralli mi. horasan, taş veya kaya yapılı mı olduğunu bilip her arazi yapısına göre metal arama dedektörü resetleyerek tekrar toprak ayarı yapmanız gerekmektedir. Toprak ayarı yapabilmek için cihazı açtıktan sonra 40 cm yukarıda tutarak yere 5 ile 10 cm de tutarak ekranda görünen okun sabitlenmesi sağlanmalıdır bunu birden fazla yapıp cihazı  bir şekilde ortada kalması durumunda toprak ayarı yapılmış olur ve arazide arama yapmaya başlayabilirsiniz. Bölgesel farklılıklar olan yerlerde toprak yapıları farklı olduğundan çalıştığınız yerin bir önceki horasan veya madensi yapıda farklı olduğundan ayarladığınız dedektörünüzün toprak yapıda parazite sebep olacağından cihazın çalışmayabilir buda aramanızı olumsuz etkilemekte olacağından yapı farklılığından kaynaklanan aramada üzerinden geçeceğiniz metali cihaz göremeyebilir buda herhangi bir metal varsa es geçmenize sebep olacaktır.

Metal arama dedektörü olan Golden Rain cihazı çift başlıklıdır, arazide dar yerle de küçük başlığı ile çalışmanıza kolaylık sağlayabilir ve 2 metre gibi derinliklere inmekte altın ayrımı yapan derin arama dedektörüdür. Golden Rain cihazı ile bobinin girebileceği derinlikte suyun içinde çalışabilir arama yapabilirsiniz buda size dere kenarlarında sulu yerlerde çalışma yapmanıza olanak sağlayan bir etkendir. Bu cihazın en önemli özelliklerinden bir tanesi de pişmiş tuğla olan yapılarda kolaylıkla çalışmanızı sağlayarak diğer cihazlar gibi buna tepki vermeyerek size bu tarz yapıların altında olan metali gösterecektir.

Metal arama dedektörü dünyanın neresinde üretilmiş olursa olsunlar metali görebilirler bunları birbirinden ayıran en  önemli özellikler metali kaç cm görür derinden mi yoksa yüzeyden mi gördüğü metale nasıl sinyal verir bu sinyali değerli değersiz olarak nasıl ayırır ayrım yapabilir mi gibi konular ışında bilgiler edinilerek cihazlar tercih edilmelidirler.