TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Dedektör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Daha önce hiç metal dedektörü kullanmamış kişiler. metal dedektörü almadan önce mutlaka metal dedektörleri ile ilgili internet den yada metal dedektörü satıcılarından ön bilgi almalılar.
  2. Aldıkları bilginin doğruluğunu araştırarak teyit etmeliler. günümüzde maalesef sosyal medyada çokça yalan ve yanlış bilgiler var.
  3. Dedektör almak i̇steyen kişi alacağı dedektör ile kaç metre veya cm den arama yapmak istediğini belirlemeli. ( derin arama mı yüzey arama mı)
  4. Almak i̇stediği dedektörün çalışma prensibi. yapacağı çalışmanın detaylandırılması ile alakalıdır. yani dedektörün ayrım yeteneği ve çalışma sistemi seçimine doğru karar verilmelidir.
  5. Metel ayrım yeteneği sadece vlf dedektörlerde vardır. Bu sistem ile çalışan dedektörler metalleri kıymetli, kıymetsiz ve altın olarak ayırt edebilirler. Bazı vlf dedektörler sadece kıymetli ve kıymetsiz ayrımı yapma yeteneğine sahiptir. Her vlf sistem altın ayrımı özelliğine sahip değildir. Şu an sadece Uğur Elektroniğe ait dedektörlerde altın ayrımı özelliği mevcuttur.
  6. Tek para ve yüzey arama i̇çin üretilen vlf dedektörler id veya sesli ayrım özelliğine sahiptir. Bu tür yüzey arama dedektörleri derinden metal tespit edemezler. Metal ayrımında net değillerdir.
  7. Dedektörlerin arama başlık çapı büyüdükçe derinden metalleri algılarlar ama bu algılama büyük metaller i̇çin geçerlidir. Başlık büyüdükçe küçük metalleri algılamak zorlaşır hatta küçük metalleri kaçırabilirler.
  8. Metal dedektörleri çürüyen metalleri derinden, çürümeyen metalleri yüzeye yakın yerden algılarlar demir, çelik, bakır, bronz, gümüş, kurşun, krom, galvaniz, nikel gibi çürüyen metalleri derinden. altın, platin gibi çürümeyen metalleri yüzeye yakın yerden tespit edebilirler.
  9. Dedektörün güç kaynağının yüksek amper olması ona arazide uzun kullanım süresi özelliği ve ekranının tft, lcd ekran seçenekli olmasını ekler. Pil veya güç kaynağının yüksek amper olması dedektörün derinliğini çalışma sistemini etkilemez.
  10. Almaya karar verdiğiniz dedektörü mutlaka satıcısına giderek görün. Mümkün ise arazide eğitim isteyin. Telefonda her söylenene inanmayın ispat isteyin.
  11. Pulse dedektör alacak iseniz biliniz ki pulse dedektörler metal ayrımımı demir ve demir olmayan diye yapabilmektedirler. Pulse ler altını altın olarak ayıramazlar hatta toplu paralarda kıymetli metallerden yapılmış sikkelere kıymetsiz derler.
  12. Pulseler boşluk bulamazlar. Toprağin maden ve mineral yapısından çok etkilenirler. Derinden metalleri bir metre ve bir buçuk metre çapında başlıklar ile bulurlar.
  13. Ne yazık ki bu başlıkları her arazide kullanamazsınız ve bu başlıklar ile bulduğunuz metal hedefini noktalayamazsınız. Metal ayrımı yaptıramazsınız, her yeri kazarsınız.
  14. Dedektörü internet üzerinde gördüğünüz şahıslardan almak isterseniz karşılaşacağınız iki durum var. Bunlardan birincisi, sosyal medya üzerinden tanışıp dedektörünü satın alacağınız kişinin sizi dolandırma ihtimali. Bu ihtimalin yaşandığına sık sık rastlıyoruz. İkinci durum ise şahıstan satın aldığınız dedektörün sizin adınıza faturasının olmaması ve bir firmaya bunu kestiremeyecek olmanız. Eğer kullanılmış bir dedektör satın almayı düşünüyorsanız sizin adınıza faturası olmalı.