TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Alan Tarama Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alan Tarama Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alan tarama cihazı dedektör kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Genel yapısı ve kullanımı olarak diğer tespit sistemlerinden farklıdır. Avrupa, Asya, Amerika kıtalarında farklı şekillerde de görülebiliyor. Alan tarama kullanıcılarından gelen sorular üzerine sizlere alan tarama kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgiler vereceğiz.

 

Alan Tarama Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

  • Alan tarama kullanırken antenlerin tutuş yüksekliği ve eğimi önemlidir. T ve L şeklinde olan alan taramalarda eğer çok yüksekte tutarsanız alan tarama fazla sallanacaktır, kendiliğinden dönecektir ve ilerlerken sağlıklı olmayacaktır. Alan tarama antenlerini hafif aşağı bakacak şekilde eğimli tutmanız daha az savrulmasını ve daha az yanlış etkenlerden dolayı tepkime vermesini sağlayacaktır.
  • Alan tarama kullanırken hava durumunu kontrol etmenizde fayda var. Özellikle tek kişilik kullanıyorsanız bu daha önemli. Tek kişilik alan tarama cihazlarında rüzgar kaynaklı cihazın tepki vermesi söz konusu. Rüzgarlı bir ortam da yeni alan tarama kullanıcıları çok sağlıklı araştırma yapamayabilir. Araştırma yapacağı bölgede havanın sakinleşmesini bekleyebilir.
    Alan tarama cihazı ile tespit edilen yer farklı cihazlar ile teyit edilmelidir. Alan tarama cihazı ile alınan veriler %100 olarak düşünülmemelidir. Farklı toprak yapıları, maden, su, metal vb. farklı sonuçlar ile karşılaşılabilir. Dedektör veya yeraltı görüntüleme cihazları ile tespit edilen yerde ölçüm alınarak teyit edilmelidir.
  • Alan tarama ile bir tespit yaptığınızda farklı şekillerde görebilirsiniz. Alan tarama cihazlarının verdiği tepkimeler arasında en yaygın olarak çarpı işareti, çubukların dışarıya doğru açması, çubuğun dönmesi, ikisinin aynı yöne doğru dönmesi hareketleri görülmektedir. Genel olarak kullanıcılardan gelen bilgiler ve edindiğimiz tecrübelerde çarpı işareti bir tespiti, dışarıya doğru açma işareti geride kaldığı, ikisinin aynı yöne çevrilmesi yönü belirttiğidir.
  • Alan tarama cihazı kullanırken aldığınız işareti kendi üzerinizde tecrübe etmelisiniz. Farklı kişilerde işaretlerin anlamları değişebiliyor. Örnek olarak bir kişide metal tespit ettiğinde çarpı işareti yapıyor olabilir ama sizde dışarıya doğru açabilir. Bu konuda aldığınız verileri dedektör ve yeraltı görüntüleme cihazları ile teyit ederek tecrübe edinebilirsiniz.
  • Yeni alan tarama kullanıcıları için tavsiyemiz cihazlarını tek kişilik olarak kullanmamaları olacaktır. Tek kişilik alan tarama cihazını etkileyen faktörler daha çok olduğundan rüzgar, eğim, arazi şartlar vb. bu yeni kullanıcıyı zorlayabilir. Yeni kullanıcılar çift kişilik alan tarama cihazı kullanabilirler. Nova 716, Euro Gold ve Exen V3 alan tarama modelleri tek ve çift kişi kullanacak şekilde değiştirilebiliyor.
  • Alan tarama kullanımı konusunda tecrübe edinmiş kullanıcılar tek kişilik olarak kullanabilirler. Alan taramayı etkileyen faktörleri ve tespit ettikleri yeri nasıl teyit edeceklerini bildiklerinden dolayı tek kişilik alan tarama cihazı ile araştırma yapabilir.
  • Alan tarama cihazını yeni alan bir kullanıcı öncelikle kullanma kılavuzu nu okumalı ve satın aldığı ürün ile ilgili yayınlanan alan tarama videolarını izlemelidir. Kullanıcı tecrübeleri ve alan tarama kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattığımız videolar onun ileride yaşayacağı sorunların çözümü hakkında bilgi vermektedir.