TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Sık Sorulan Sorular

Ziyaretçilerimizin ve dedektör kullanıcılarının merak ettiği sık sorulan sorular ile ilgili kısaca bilgilere yer vermeye çalıştık. Dedektör, define gibi kavramlarda sık sorulan soruları inceleyebilir merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Sistemine göre değişmekle birlikte, metal ve boşluk tespiti için kullanılan toprak altına gönderdiği sinyalleri kullanıcılar için ayrıştırılabilir veri olarak gösteren cihazlardır. Dedektörler tespit edilen metalde ayrım yapabilme özelliğine sahiptir. 

Yeni veya eski farketmeksizin bir engelin altında, arkasında, gözle görünmeyen bir yerde veya toprak altında kalmış, gizlenmiş, saklanmış, kaybedilmiş, düşürülmüş metal eşyaları tespit etmek için kullanılan elektronik bir üründür. Kullanım alanlarına göre farklı dedektör tipleri ve modelleri görebilirsiniz. Özellikleri genellikle kullanım alanına bağlı olarak değişmektedir.

Dedektör farklı amaçlar için de kullanılabilir;

  • Gıda sanayisinde kullanılan ürünlerin içerisindeki metali tespit etmek için
  • Arabalarda park sensörü olarak
  • Askeri amaçlı mayın tespiti için
  • Kriminal aramalarda metal tespiti için
  • Hobi amaçlı metal aramacılığı

vb. alanlarda dedektörün kullanıldığını görebilirsiniz.

Yüzeysel (derin olmayan) ve küçük metal aramacılığı için kullanılır. Genellikle yüzük, küpe, kolye, tek para vb. dağılmış, saçılmış, düşürülmüş, kaybedilmiş küçük ve değerli metal aramacılığı için kullanılan dedektör modelleridir. Büyük metaller de derinlik yaklaşık olarak 60 cm dir.

Derin arama dedektörlerinde derinlikler metalin büyüklüğü, türü, toprak altında kalma süresi, toprak yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Metal büyüdükçe derinden, küçüldükçe yüzeyden tespit yapabilirsiniz. Farklı derinlik testleri mevcut. Derin arama olarak Golden Rain modelinde  1, 2, 3metre olarak yapılan testler mevcut son test 350cm dir.

Derinde grup para, define, hazine, boşluk aramalarında kullanılır. Küçük metallere duyarlılığı daha azdır genel kullanım alanı derindeki büyük metal ve boşluktur. Derin arama dedektörlerinde derinlikleri etkileyen faktörler mevcuttur. 

Derinlikler;

  1. Metalin büyüklüğü
  2. Metalin türü
  3. Metalin toprak altında kalma süresi
  4. Toprak yapısına

göre değişkenlik göstermektedir. Metal büyüdükçe derinden, küçüldükçe yüzeyden tespit yapabilirsiniz. Yapılan derinlik testleri 1, 2, 3 metre şeklindedir son test 350cm dir.

En iyi dedektör kullanabildiğiniz dedektördür. Yeni bir kullanıcıysanız bütün özelliklerin olduğu bir dedektörü kullanmanız zor olacaktır, dedektörün özelliklerinin ne kadar iyi olduğundan önce kullanıcının ne kadar iyi olduğu önemli. Kullanıcı dedektörün nasıl kullanıldığını ve özelliklerini biliyorsa kullanım alanı, dedektörlerin özellikleri ve dedektör fiyatlarını karşılaştırarak kendisi için uygun olan en iyi dedektör modelini seçecektir.

Dedektör fiyatları kullanım alanına göre değişmektedir. Yüzeysel ve derin arama olarak değişmekle birlikte şuanda önerebileceğimiz dedektör fiyatları 2000 TL den başlamaktadır. Yurtdışından gelen dedektör fiyatları günlük olarak değişkenlik göstermektedir. Güncel dedektör fiyatları için müşteri temsilcilerimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

Üretimini ve satışını yaptığımız modeller arasında fiyat anlamında en yüksek model derin arama dedektörlerinde Golden Rain dedektör dür. Diğer dedektör modellerine göre daha üstün özellikler ile donatılmıştır. Profesyonel derin arama dedektörü kullanıcıları için önerilmektedir. Yeni başlayan kullanıcılar iyi bir eğitim programı sonrasında kısa sürede dedektörü öğrenebilir ve kullanabilir.

Dedektör çeşitleri üçe ayrılır. 

  1. Hobi anlamında ve endüstriyel olarak nabit altın aramacılığı için kullanılan dedektörler. Bu dedektörler yüzeydeki küçük doğal altın parçacıklarını tespit etmek için kullanılır. Dere, altın madeni, arazi vb. bölgelerde kullanım imkanı sunan dedektör modelleri mevcuttur.
  2. Yüzeysel değerli küçük metal aramacılığı için kullanılan dedektörler. Bu dedektör modelleri hobi anlamında metal tespiti yapmak isteyenler içindir. Genellikle bütün arazi şartlarında kullanım imkanı sunar. 
  3. Derin arama olarak metal ve boşluk tespiti için kullanılan dedektörler. Bu dedektör modelleri profesyonel olarak metal ve boşluk aramacılığı yapan dedektör kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.

VLF açılımı Very Low Frequency olarak geçmektedir. Çok Düşük Frekans anlamına gelir. Düşük frekans ile çalışan metal dedektörlerinin çalışma sisteminde VLF olarak görebilirsiniz. Tarafımızdan VLF sistem kullanılarak üretilen dedektörler arasında yüzeysel küçük metal aramacılığı için olan dedektör modelleri ve derin arama dedektörü modelleri mevcuttur. VLF dedektör modelleri için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

Üretimini yaptığımız metal dedektörü modelleri 22 ayar ve üzeri altın tespit ettiğinde Altın olarak ayrım yapabilmektedir. Altın Dedektörü kategorimizden modelleri inceleyebilirsiniz. Dedektör altın ayrımı yapabilir mi? konusunda yayınladığımız videoları izleyebilirsiniz. Tuğla altında altın testi, horasan altında altın testi, dedektör küp içindeki altını görür mü? dedektör altın testi vb. başlıklar ile yayınladığımız videolar mevcut.

Ülkemizde metal dedektörü yasak değildir. Dedektör ile arabada, uçakta, trende, vapurda seyahat edebilirsiniz. Dedektör ile arama yapabilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken durumlar mevcut. Sit alanına girmeyin, askeri bölgeye girmeyin, mezarlık alanlarına girmeyin, izinsiz şahıs arazilerine girmeyin. Kendi araziniz, ortak kullanım alanları, başkasının arazisi ama arazi sahibinin izni var ise mesai saatleri içerisinde yanınızda kazma ve kürek olmadan ruhsatlı kazı yapabilmek için emare arayabilirsiniz.

Satın aldığınız metal dedektörü, altın dedektörü, define dedektörü farketmeksizin arabanızda, uçakta, trende, vapurda faturanız yanınızda olduğu sürece taşıyabilirsiniz. Dedektörünüz ile uçakla yolculuk yapacaksanız bataryası için sizden güvenlik belgeleri istenecektir. Dedektörü satın aldığınız firma ile görüşerek belgeleri temin edebilirsiniz.

Üretimini yaptığımız metal dedektörü, altın dedektörü, define dedektörü modellerinde tespit edilen metaller için Değersiz, Değerli, Altın, Çelik olarak ayrım yapabilirsiniz. Dedektör metal ayrımı yapabilir mi?, dedektör ile ayrım testi, dedektör ile değerli metal testi, dedektör ile değersiz metal testi, dedektör altın testi vb. başlıklar ile yayınladığımız videolar mevcut onları incelemenizi tavsiye ederiz.

Dedektör ile Devri Alem kapsamında Türkiye geneli seyahat ediyor ve daha önceden firmamızdan dedektör alan müşterilerimizi ziyaret ederek eğitim veriyoruz. Dedektör satın almak isteyen ama firmamıza gelmek için vakti olmayan müşterilerimizin kendi bahçelerinde dedektörü görmelerini ve test etmelelerini sağlıyoruz. Dedektör ile Devri Alem etkinliği kapsamında firmamızın ürünleri ile ilgili verilen hizmet ücretsizdir, ekstra bir ücret talep edilmemektedir.

Not: Farklı firmadan dedektör satın aldınız ve eğitim almak istiyorsanız modele göre eğitim ücreti değişkenlik göstermektedir. 

Altın dedektör ile bulunması istenen ilk metallerden birisidir. Altın dedektör ile bulunabilir fakat her dedektör ile onu bulmak kolay değildir. Dedektör ile altın aramacılığı yapacaksanız satın alacağınız dedektörü iyi seçmelisiniz aksi taktirde altın dedektör arama aralığının altında kalabilir veya dedektör tespit etmeyebilir. Altın dedektör ile tespit etmesi zor olan metaller arasındadır sebebi temelde küçük olmasıdır. Dedektör nabit altın gibi küçük metalleri çok derinden göremeyebilir çünkü derinlik metalin büyüklüğüne de bağlıdır.

Dedektör modelleri sayısı gün geçtikte artmaktadır peki siz hangisini alacaksınız. Bunu belirlemek için öncelikle kendinize sormanız gereken bazı sorular mevcut.

Dedektörü nerede kullanacağım?

Dedektörün genel kullanım alanı tarla, arazi, park, dağlık bölgeler olsada farklı alanlarda da kullanım ihtiyacı bulunmaktadır. Dedektör modelleri ağırlığı az önce saydığımız alanlar için geçerlidir ama farklı alanlara örnek olarak su altı metal aramacılığında kullanılan dedektör modelleri de mevcut.

Dedektör ile ne arıyorum?

Tespit etmek istediğiniz metal hakkında bir seçim yapmalısınız. Yüzeysel dedektör modelleri küçük metal aramacılığı için kullanılır. Yüzük, küpe, kolye, tek para vb. küçük ve değerli metal aramacılığı ile ilgilenecekseniz buna uygun dedektör özellikleri için bütçenize uygun dedektör modelleri incelenmeli. Derin arama dedektörü modelleri de küçük metal aramacılığının aksine derindeki toplu para, grup para, büyük metal ve metal kütle tespiti için kullanılır ve dedektör özellikleri buna göredir.

Dedektör den beklentim nedir?

Satın almak istediğiniz dedektörden beklentinizi netleştirmelisiniz. Dedektör şu kadar derine inmeli, şu özelliklere sahip olmalı gibi beklentilerinizi belirlemeli ve müşteri temsilcilerine aktarmalısınız. Sizlerden gelen bilgilere göre müşteri temsilcileri kullanım alanınıza uygun dedektörü seçmenize yardımcı olacaklardır.

Altın dedektörü kullanıcı yorumları hakkında yapmış olduğumuz video serisi bulunmaktadır. Altın dedektör kullanıcılarını ziyaret ediyor ve onlardan kullandıkları dedektör hakkında edindikleri deneyime istinaden yorumlar alıyoruz. Her dedektör modeli için kullanıcı yorumları arasında olumlu ve olumsuz yönler bulabilirsiniz. Dedektör kullanıcı yorumları bir mantıkla yorumlanmalı ve analiz edilmelidir. Kişi dedektörü kullanamaz, anlayamaz, aramaz ve sormaz sonrasında kötü yorum yapar bu aslında gerçeği yansıtmaz. Kişi dedektörü hiç kullanmamıştır cihazı över buda gerçeği yansıtmaz. Dedektör kullanıcı yorumları incelenirken öncelikle kullanıcının deneyimine sonrasında yorumuna bakmalısınız yapılan yorum doğru mu değil mi bunu anlamalısınız.

Dedektörün çalışması için gerekli olan temel ihtiyaç güç ve arama başlığıdır. Farklı şekillerde arama başlıkları ve bataryalar görebilirsiniz. Tespit ile ilgili uyarıyı almak içinde bir yöntem belirlemeli ve genel olarak kullanılan hoparlörü eklemelisiniz ardından görsel uyarı için ekran eklemeli ve sonrasında güzel bir dış tasarım yapmalısınız. Dedektör bataryadan aldığı gücü arama başlığına ileterek bir manyetik alan oluşturur. Bu manyetik alan içerisine bir metal girdiğinde oluşan faz kayması doğrultusunda bize metal tespit ettiğini belirtir. Temelde dedektörün çalışma mantığı budur. Bundan sonrası daha performanslı çalışması ve özelliklerinin arttırılması için yapılan geliştirmelerdir.

Satın aldığınız dedektör modeline göre kullanımı da değişkenlik gösterebilir. Genel anlamda dedektör kullanımı nasıldır? yüzeysel metal aramacılığı için kullanılan dedektör modellerinde öncelikle cihazı açarsınız ve sonrasında arama modunuzu belirlersiniz ardından hassasiyet ayarını yapar ve toprak ayarını gerçekleştirirsiniz. Bölgedeki parazit sinyal seviyesine göre hassasiyet seviyesini ara ara güncellemeniz gerekebilir. Derin arama dedektör kullanımı da temel olarak benzer fakat değişikliklere sahiptir. Dedektörün toprak ayarı yapılır ve aramaya başlanır ardından metal sinyali alındıktan sonra ayrım bölümünde tekrar sinyal kontrol edilir. Arama yapılan bölge değiştikçe veya toprak yapısı değiştikçe derin arama dedektörü yüzeysel dedektöre göre daha fazla etkilenebilir bu yüzden daha kontrollü kullanmalısınız ve dedektörün sallama hızı da yüzeysel dedektöre göre daha düşük olacaktır.

Derin arama dedektörü satın alıyorsanız öncelikle frekans, arama başlıkları, hassasiyet, toprak ayarı ve derin arama dedektörü için gerekli diğer özellikler var mı kontrol etmelisiniz. Metal ayrımı konusunda beklentinize göre modeller mevcut. Dedektör satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda en başta önereceğimiz konu şudur dedektörü yetkili satıcıdan veya imkan varsa direk üretici firmadan satın almalısınız. 

Dedektör satıcıları ürünü satın aldıktan sonra size destek vermeyebilir, sorduğunuz sorular hakkında bilgileri olmayabilir, arazi tecrübesi olmayabilir ve siz bu konuda yarı yolda kalırsınız. Destek için farklı bir firmayı aradığınızda o firmanın müşterisi olmadığınız için ilgilenmek, yardımcı olmak mecburiyetinde değildir ve sorununuzu çözemeyebilirsiniz.

Dedektör satın alırken yüzeysel aramacılık için düşünüyorsanız pinpoint, kabul / red, farklı arama modları, eşik, toprak ayarı özelliklerini incelemelisiniz. Genel anlamda sık kullanılan özelliklerdendir.

Altın bulan dedektör satın almak istiyorsunuz ve hangisini alacağınız konusunda yardım istiyorsunuz çünkü çok fazla model var ve farklı açıklamalar ile sunuluyor. Hangisi gerçekten altın bulan dedektör ve bu dedektörler arasındaki farklılıklar neler. Bu konuda bir dedektör kullanıcısı olacaksanız ve bir altın bulan dedektör satın almak istiyorsanız sizin arama yapacağınız bölgeyi netleştirmeniz ve ne tür bir altın arayacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. İşlenmemiş doğal altınlar genellikle küçük olur ve bunun için kullanacağınız dedektörler farklıdır. İşlenmiş altınları define, hazine olarak veya kalıntı olarak arayabilirsiniz. Her dedektör altın bulabilir ama kullanım alanı ve isteklerinize göre kullanacağınız model ve özellikleri değişir. Altın bulan dedektör alacağınız zaman öncelikle bunlara dikkat etmelisiniz

En iyi altın dedektörü hangisidir diye müşterilerimizden sorular gelmektedir. X bir model en iyi altın dedektörü satın alın diyemeyiz. En iyi altın dedektörü olabilmesi için sizin kriterlerinize uygun olması gerekmektedir. En iyi altın dedektörü kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Sizin beklentinize karşılık verebiliyorsa o sizin için en iyisidir. En pahallı dedektörü satın aldınız fakat kullanamıyorsanız sizin için bir anlam ifade etmez. Kullanıcılar bir dedektör ile tespitler yapıyor ve o tespitler onu tatmin ediyorsa en iyi altın dedektörü onun için kullandığı dedektör modelidir.