TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Dedektör Nedir ve Nasıl Kullanılır

Dedektör Nedir

 

 

Dedektör birden fazla alanda kullanılmaktadır. Bizim alanımızda inceleyeceğimiz metal dedektörü olacaktır. Dedektörü ürünlerinin sektörümüzdeki genel kullanım amacı toprak altında kalmış, gizlenen, saklanan, kayıp edilen, düşürülmüş metal eşya ve objeleri tespit etmektir. Dedektör modelleri kendi içerisinde farklı seçeneklere göre ayrılmaktadır. Üretim sistemi olarak iki ayrı seçenekte üretilmektedir bunlar VLF, Pulse dir. Arama başlığı olarak modele göre değişmekle birlikte Mono, DD, Eş Merkezli, Eliptik, Kare olarak farklı başlık seçenekleri ile birlikte sunulmaktadırlar. Dedektör tespit ettiği metal hakkında kullanıcıya bilgi vermektedir. Dedektörün özelliklerine göre bu uyarı değişkenlik göstermektedir. Yüzeysel metal aramacılığı için kullanılan dedektörlerde genellikle tespit edilen metal rakamsal değerler ve ses ile bildirilmektedir. Tespit edilen metal için kullanılan rakamsal değerler genel olarak 00-99 aralığındadır ve ses olarak iki ayrı tonda bilgi verilmektedir. İnce ses demir olmayan metali temsil eder, kalın ses demirli metali temsil eder. Uğur Elektronik tarafından üretilen derin aramacılık için kullanılan metal dedektörlerinde ise tespit edilen metaller kıymetsiz, kıymetli, altın olarak sınıflandırılmaktadır.

 

Dedektör Nasıl Kullanılır

 

 

  • Dedektör nasıl kullanılır konusunda sizden gelen soruları bir dedektör modeli üzerinden anlatmaya çalışacağız. Yukarıdaki videoda görüldüğü üzere Dedektör ile Devri Alem etkinliği kapsamında firmamızdan daha önce dedektör satın almış bir müşterimizi ziyaret ediyor ve ona dedektör nasıl kullanılır konusunda eğitim veriyoruz. Videoyu izlemeniz size gösterilen dedektörün nasıl kullanıldığı konusunda faydalı olacaktır. Farklı dedektör modellerinde kullanım şekli değişiklik gösterebilir. Bunun için ilgili model ile alakalı satın aldığınız firmadan destek almanız gerekmektedir.
  • Dedektör kullanmaya başlamadan önce arama yapacağınız alanda atık metal var mı kontrol etmelisiniz. Yüzeyde bulunan atık metaller sizin doğru arama yapmanızı engelleyecektir.
  • Etrafınızda metal eşya veya içerisinde metal olan bir yapı var mı bunu kontrol etmelisiniz. Arama yapacağınız yerin yanında metal çit vardır sizi etkiler. Duvar vardır içerisinde çelik olduğundan sizi etkiler, ev içerisinde arama yapmaya çalışırsanız zeminde ve duvarlarda çelik vardır, kablo vardır, çatıda metaller vardır, yan odada metal vardır bunlar sizi etkileyecektir ve doğru arama yapmanıza engel olacaktır.
  • Dedektör kurulumunu doğru şekilde gerçekleştirmelisiniz. Arama başlığından gelen kabloyu şafta dolayarak yukarıya çıkarmalı ve doğru şekilde ana üniteye bağlantısını gerçekleştirmelisiniz.
  • Dedektör kullanıcısının belden aşağıda metal olmaması gerekmektedir. Ceplerinde metal olmamalı, büyük kemer tokatsı varsa metal olarak ona dikkat etmeli, giydiği ayakkabıda veya botta metal olmamalı.
  • Dedektör kullanıcısının yanına yaklaşmamalısınız. Üzerinizde bulunan metalleri dedektör algılayacaktır.
  • Dedektörün diğer arama başlığı sizden uzakta durmalı.
  • Kullanma klavuzunda anlatıldığı gibi öncelikle toprak ayarını yapmalı ve ardından aramaya başlamalısınız. Metal sinyali aldığınızda teyit etmeli ve ardından ayrım bölümünde tespit edilen metal hakkında bilgi edinmelisiniz.
  • Kazılmış dar alanlara dedektör ile girmemelisiniz.
  • Dedektör nedir ve dedektör nasıl kullanılır konusunda genel olarak sizlere bilgi paylaşmaya çalıştık.