TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Altın Arama Dedektörü

Altın Arama Dedektörü

Altın arama dedektörü modelleri yeni başlayan, orta seviye ve ileri seviye olarak üç ayrı kategoriye ayrılabilir. Her dedektör aynı yerlerde, aynı hedefi aramak için kullanılamaz. Yüzeysel ve derin arama olarak veya doğal altın olarak değişkenlik göstermektedir. Altın arama dedektörü modelleri arasında seçim yapmak üzereyseniz öncelikle ne arayacağınızı, nasıl bir yerde arayacağınız, dedektörden beklentinizi belirlemeli ve sonrasında müşteri temscilerine bunu aktararak size bir model önermesini istemenizi tavsiye ederiz. Müşteri temsilcileri verdiğiniz bilgilere göre sizi daha doğru yönlendirebilir veya ekstra bilgi isteyebilir. Doğru sandığınız bazı yanlışlar hakkında size bilgi verebilir.

Golden Rain Define Dedektörü
Altın Arama Dedektörü Golden Rain

Altın Arama Dedektörü Golden Rain

Altın arama dedektörü Golden Rain, 4 arama moduna sahip olup bunlar genel arama, ayrım, çöplük, profesyonel modlardır. Cihazın etkin bir şekilde kullanabilmek için çalışma yapacağınız araziyi cihaza tanıtılması gerekir yani toprak ayarının yapılmış olup aramaya bu şekilde başlanmalı. Genel arama modunda cihaz grafikli ekranında aşağı ve yukarı kırılmalar yaparak tespit eder bu kırılmalar yukarı yönde ise metal, aşağı yönde ise mineral ve boşluk şeklinde yorumlanır, bulunan bu sinyallerin ayrım modu ile ne tür bir sinyal yakaladığınız belli olur.

Golden Rain derin arama dedektörü nasıl kullanılır hangi derinliklerden algılama yapar yeni gömüler için yapılan videoda sizlere bu metallerle ilgili arazide cep testi ile  gösterilmeye çalışılmıştır. Uğur Elektroniğin bir diğer ürünü olan derin arama dedektörlerinden Golden Rain derin arama dedektörünün metalleri ve altını hangi seviyelerden göreceği ve sinyal seviyesinin nasıl olması gerektiğini nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılmıştır.

  • 41cm DD ve 31cm DD arama başlığı
  • 10 kademe hassasiyet
  • 5 kademe derinlik
  • 3 arama modu Genel, Ayrım, Çöplük (Demir reddetme)
  • Şarj aleti ve kulaklık
Gold Finder Neon Define Dedektörü
Altın Arama Dedektörü Gold Finder Neon

Altın Arama Dedektörü Gold Finder Neon

Gold Finder Neon orta seviye dedektör kullanıcıları için önerilen altın dedektörü modelleri arasındadır. Ana ünite şafttan ayrı olarak tasarlanmış bu ona hafiflik katmaktadır. Dedektörün temellerini öğrenmiş ve bir sonraki seviyeye geçmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

  • 41cm DD ve 31cm DD arama başlığı
  • 5 kademe hassasiyet
  • 3 arama modu Genel, Ayrım, Çöplük (Demir reddetme)
  • Şarj aleti ve kulaklık
Golden Warrior Define Dedektörü
Altın Arama Dedektörü Golden Warrior

Altın Arama Dedektörü Golden Warrior

Golden Warrior, yeni başlayan dedektör kullanıcıları için önerilen altın dedektörü modelleri arasındadır. Dedektör kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, dedektör nasıl kullanılır, farklı arazi şartlarında yapılması gerekenler, toprak takibi, ayrım ve teyitleri gibi konular hakkında deneyim sahibi olması için gerekli özellikleri karşılayan bir model olduğundan yeni başlayan dedektör kullanıcıları tarafındna tercih edilmektedir.

  • 41cm DD arama başlığı
  • 5 kademe hassasiyet
  • 5 kademe derinlik
  • 3 arama modu Genel, Ayrım, Çöplük (Demir reddetme)
  • Şarj aleti ve kulaklık

Uğur Elektroniğin üretmiş olduğu Altın arama dedektörü Golden Rain cihazının 43 cm çapında bobine sahip olan bu cihaz derin algılama cihazı olup günümüz gömülerini cep yöntemi ile hangi derinliklerden algıladığı gösterilmekte ve bu derinliklerde cihaz bulduğu metalleri kıymetli kıymetsiz, değerli, ve altın olarak ayırmakta. Altın arama dedektörü Golden Rain derin arama dedektörü hakkında verdiği tepkimeleri detaylı şekilde öğrenebilmek için iletişime geçmiş olduğunuz dedektör firmalarında detaylı bilgi isteyiniz ve cihazın kullanımı eğitimini size vermelerini talep ediniz.

Uğur Elektronik 21 yıllık sektörde Hizmet vermekte olup defineciler için metal arama dedektörleri üretim ve satışı yapmakta bunlarla ilgili definecileri bilgilendirme yönünde gerek cihaz gerekse işaretler hakkında definecileri bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.

Altın dedektörü fiyatı, özellikleri, yorumları ve daha fazlası için ilgili kategoriyi inceleyebilirsiniz.

Altın Arama Dedektörü Nedir

Altın arama dedektörü genel olarak kullanıcıların dilinde kalmıştır fakat bu cihazların temel adı metal dedektörü olarak bilinmektedir. Altın arama dedektörü genel olarak aranan obje altın olduğundan dolayı ve yapılan işlemde aranan obje altın olduğu için genel olarak kullanıcıların ağzında kalan isim altın arama dedektörü olmuştur. Türkiye genelinde metal dedektörü kullanıcılarının aradığı obje ile dünya genelindeki metal dedektörü kullanıcılarının aradığı objeler farklılık göstermektedir. Türkiye içerisindeki kullanıcıların aradığı objeler genellikle yakında dönem defineleridir. Define genel olarak altın ve diğer kıymetli metallerden oluştuğundan kullanılan cihazın adı altın arama dedektörü olarak bilinmektedir. Dünya genelinde altın arama dedektörü yerine metal dedektörü yani temel olarak sistemin adı bilinmektedir. İnsanlar genel anlamda toprak altında bir metal obje aramaktadırlar ve hobi olarak yapılmaktadır. Altın arama dedektörü kullanacak kişilerin öncesinde bu cihazların kullanım alanlarını araştırması ve ne olduğunu anlaması gerekmektedir. Her sektörde olduğu gibi bu sektör içerisinde de yalan, yanlış, eksik ve dolandırma amaçlı bilgiler paylaşan kişiler bulunabilir. Altın arama dedektörü satın almak isteyen kişilerin iyi bir araştırma yapmasını ve referansı olan, eski müşterileri olan, eski firmaları tercih etmeleri önerilmektedir. Söylenilenlere direkt olarak inanmayarak araştırması ve kontrol etmesinde fayda bulunmaktadır.

Altın Arama Dedektörü Nasıl Çalışır

Altın arama dedektörü bir kaç parçadan oluşmaktadır. Arama başlığı, ara bağlantı aparatları, dirseklik ve ana ünite temel olarak altın arama dedektörü için olmazsa olmaz parçalardandır.

Ana Ünite: Altın arama dedektörü kullanırken cihazın kontrolü, arama modu, ses, toprak ayarı, id aç kapa ve diğer ayarlarının yapılması gibi temel işlevlerin yapılması ve cihazın tespit ettiği metallerin görülmesi için kullanılır. Bazı dedektörlerde ana ünite su geçirebilir bazılarında su geçirmez olarak kullanılmaktadır. Satın aldığınız altın arama dedektörü için teknik özellikleri önce kontrol etmeniz gerekmektedir.

Arama Başlığı: Altın arama dedektörü için arama başlığı olmazsa olmaz. Arama başlığı olmadan altın arama dedektörü çalışmaz. Cihazın metal tesbiti yapabilmesi için arama başlığına ihtiyaç duyulmaktadır. Arama başlıkları farklı şekillerde olabilmektedir. Şuanda piyasa içerisinde satışı yapılan arama başlıkları içerisinde DD, Mono, Concentric arama başlıkları mevcuttur. Arama başlığı bazı dedektörlerde tek tip değil birden fazla tipte olabilir. Bir altın arama dedektörü içerisinde bir adet DD bir adet mono arama başlığı olabilir. Arama başlıkları genel olarak su geçirmez olmaktadır. Satın aldığınız altın arama dedektörü için teknik özellikleri kontrol etmekte fayda var sonrasında kullanıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için.

Altın Arama Dedektörü Nasıl Seçilir

Altın arama dedektörü seçimini yaparken dikkat etmeniz gereken kriterlerin başında kendiniz gelmektesiniz. Kendiniz ne kadar profesyonel bir altın arama dedektörü kullanıcısısınız buna dikkat ederek dedektör seçmelisiniz. Size 3 farklı dedektör seçim imkanı sunabiliriz.

1)Yeni kullanıcı

Altın arama dedektörü kullanmayı bilmeyen, daha yeni bir cihaz satın almak isteyen yeni kullanıcılar için geçerlidir. Altın arama dedektörü temellerini öğrenmek için profesyonel değil giriş seviyesi altın arama dedektörü modelleri önerilmektedir. Bu kullanıcı seviyesinde kişi altın arama dedektörü nasıl kullanılır, nelere dikkat edilir ve dedektör nasıl çalışır gibi temel konuları öğrenir ve tecrübe eder. Bu seviyeden başlayıp ilerleyerek sonrasında orta seviye altın arama dedektörü satın alabilir.

Yeni kullanıcılara bir önerimizde şu, sırayla ilerleyerek altın arama dedektörü değiştirmektense ileri seviye bir altın arama cihazı alıp onda öğrenip onunla ilerlemektir. Bu metot genel olarak tercih edilmektedir.

2)Orta Seviye

Altın arama dedektörü kullanmayı öğrenmiş ve temel konularda bilgi sahibi olan kişiler için önerilmektedir. Altın arama dedektörü temellerine hakim olduktan ve farklı bölgelerde, farklı zeminlerde altın arama dedektörü kullanmış ve özellikleri bu durumlara göre ayarlayabilen ve altın arama dedektörünü bu durumlarda başarıyla kullanan kişilerdir.

3)İleri Seviye

Her iki seviyede de altın arama dedektörü kullanmış ve farklı marka, model ve farklı kullanım alanlarına özel üretilen altın arama dedektörlerine hakim olan kişiler kast edilmektedir. Altın arama dedektörü modelleri içerisinde hangisini alması gerektiğini bilen kişilerdir.

Altın Arama Dedektörü Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Altın arama dedektörü kullanırken yapılan küçük hatalar büyük problemlere yol açabilir. Hatalar önlemek sadece dedektörü kullanırken değil dedektör seçiminden başlamaktadır.

  • Altın arama dedektörü kullanırken belden aşağıda metal olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Pantalon kemerinde bulunan büyük metal tokaya dikkat etmelisiniz.
  • Kargo pantolon giyiyorsanız alt ceplerde metal varsa dikkat etmelisiniz. Ceplerdeki fermuarlarda metal bulunuyor bunlarada dikkat etmelisiniz.
  • Daha öncesinde ameliyat olduysanız ve vücudunuzda bir metal parça varsa dikkat etmelisiniz. Altın arama dedektörü başlığı metalin olduğu bölgeye yaklaşırsa onu tespit edecek ve ötecektir.
  • Altın arama dedektörleri farklı modlar içermektedir. Arama yaptığınız bölgeye uygun modu seçmeniz gerekmektedir. Sahil bölgesinde arama yapıyorsanız ve dağlık arazi modunu seçiyorsanız altın arama dedektöründen alacağınız performans düşük olacaktır.
  • Altın arama dedektörlerinde ileri seviye ayarlar bulunmaktadır. Kullanıcılar bu ayarları daha derinden metal tespiti yapmak için kullanmaktadır. Bu ayarları bilmeyerek yaparsanız dedektörünüz sürekli olarak öter ve sizin düzgün bir araştırma yapmanızı engeller.
  • Altın arama dedektörü eğer toprak ayarı özelliğine sahipse bu sizin arazide daha doğru bir araştırma yapmanızı sağlayacaktır. Değişken arazi yapılarında toprak ayarı özelliğini araştırma yaptığınız bölge yapısı değiştikçe güncellemeniz faydalı olacaktır.