TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Altın Arama Cihazı

Altın arama cihazı olan definecilerin merak ettiği diğer bir konu VLF ve Pulse cihazlar arasında ki fark nedir. Defineciler kullandıkları cihazı ne kadar iyi tanırlarsa o kadar iyidir. Eğer definecilikle uğraşıyorlarsa  ne kadar derinden ne araması gerektiğini bilmelidirler veya derin arama mı yüzel arama mı yapacaklarını veya daha derinden mi arayacağına karar vermeliler önce bu konuda araştırma yapmaları gerekmekte. Altın arama cihazı olan dedektörler arama yapma yöntemlerine göre değişiyor ve  farklılaşıyor derin arama cihazları farklı yüzey arama cihazları farklı görüntüleme sistemleri farklı alan taramalar farklı sistemler içermektedir. Bir yerde kullandığınızla başka yerde kullanamayabilirsiniz 20 cm başlıklı bir cihazla iki metre den metal bulamazsınız. Pulse bir sitemle ayrım yapamazsınız. Definecilerin en büyük sıkıntısı nasıl arama yapacakalarını ve bu arama sonucunda ne kadar derinden dedektörlerin görüp göremeyeceğini tam olarak bilmedikleri için dedektörler konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. VLF (Very Low Frekans) defineciler arasında derin arama yapabilen cihaz anlamında kullanılan terim. Altın arama cihazı  indüksiyon balans sistemi ile çalışan cihazlar ise derine inerek ayrım yapabilir ikisi de benzer görünmekte olup birbiri arasında ki fark ayrım yapıp yapamamasıdır. Pulse sistemlerde derine çok fazla indirebilmek için büyük başlıklar kullanmak gerekiyor bunlar da devasa başlıklar olduğundan sizi arazide çok fazla yoracaktır. Pulse cihazlar iç içe geçme bobinlerden oluşur pulse sinyal gönderip dinleme yöntemi ile çalışır. İndüksiyon balans veya VLF lerde iki bobin olup buna  "D" sistem denir bunlardan birisi alıcı birisi vericidir, biri sinyali gönderir diğer bobin alır ve dinler sinyali ve derine inerek ayrım yapabilirler. Pulse cihazlar derine inmek ile birlikte ayrım yapamaz sadece demir veya demir değil şeklinde sinyal verir vlf ve indüksiyon balans ayrım yapabilir ama parazitlerden de etkilenebilir. Altın arama cihazı olan dedektörler bir diğer konu ise cihazla arama yaparken bobinin sapa tam olarak sarılmaması bunun neticesinde siz arama yaparken sallanmaya başlayan kablo bobin üzerinde etki edeceğinden dolayı cihaz da parazitlenmeye veya yanlış sinyal vermesine sebep olacaktır buda  eğer üzerinden geçtiğiniz bir metal var ise görmeye bilir ola ki görse bile farklı sinyal verdiğinden dolayı es geçmenize sebep olabilir.

Altın arama cihazı konusuyla ilgilenmeye başlayan ve daha öncesinden bu konuyla ilgilenen daha tecrübeli ve deneyimli kullanıcıları da bilgilendirici bir içerik yayınlamaktan mutluluk duyuyoruz. Altın, bilindiği üzere dünyadaki en kıymetli metallerden birisidir. Devletler güçlerini altın ile göstermektedirler bu çok eski antik çağlardan beri de şimdi yaşadığımız günümüzde ve gelecekte de böyle olacak. Altın, her zaman insanoğlu için en önemli metallerden birisi ve gücün göstergesi olarak kullanılacak. Neden demir, kurşun, bakır, bronz değil de altın, neden insanlar altın arama cihazı diyor neden demir arama cihazı demiyor diyecek olursanız da şu şekilde açıklayabiliriz. Diğer metaller işlemlerden geçirilerek yok edilebiliyor fakat altın atom yapısı ve kimyası olarak farklı bir yapıya sahip. Altın form değiştiriyor ama yok edilemiyor ve yapısından dolayı oksitlenmiyor yani çürümüyor. Altın arama cihazı ile toprak altında 100 yıllık bir altın bulduğunuzda ilk günkü gibi sapa sağlam durur ama diğer metallerde oksitlenme, çürüme meydana gelir.

Altın arama cihazı haricinde eğer tarih olarak altın metali hakkında da bilgi edinmek isterseniz internet üzerinden eski altın madenlerini inceleyin Anadolu topraklarında kullanılan altın madenlerini eskiye doğru araştırabilirsiniz. Antik mısırdan kalma altın madenine ait bir papirüs bile mevcut. Altın arama cihazı teriminin neden bu şekilde seçildiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Altın arama cihazı günümüzde farklı ihtiyaçlar için de kullanılmaktadır. Doğal altın aramacılığı, sahil aramacılığı, kayıp eşya aramacılığı, kalıntı aramacılığı, mayın aramacılığı, define aramacılığı gibi alanlarda da aynı altın arama cihazı kullanılmaktadır.

Define aramacılığında kullanılan temel ürün altın arama cihazıdır yani aslında metal dedektörü dür. Kullanıcıların aradığı temel olarak altın olduğundan kullanıcılar tarafından oluşturulan bir isim olarak kalmıştır altın arama cihazı. Altın arama cihazı ile yapılan define arama konusu ikiye ayrılmaktadır.

  • Yakın dönem defineleri aramak için kullanılan altın arama cihazları genel olarak 1, 2, 3metre gibi derinliklerdeki defineleri tespit etmek için kullanılmaktadır. Anadolu topraklarında yakın dönemde yaşamış ve tehcir edilen insanların sakladığı, gizlediği, gömdüğü ve alınamayan, unutulan, kaybolan defineler aranmaktadır. Bu insanlar bıraktıkları malzemeleri bir gün geri gelip almak niyeti ile bıraktılar ama o veya bu sebeple bunları geri gelip alamadılar. Günümüzde altın arama cihazı ile şüphelenilen yerlerde yakın dönem defineleri aramacılığı yapılmaktadır. Altın arama cihazlarının hepsi aynı derinlikten tespit yapamamaktadır. 1, 2, 3 metre derinlik için Uğur Elektronik tarafından üretilen derin altın arama cihazı modelleri mevcuttur. Derin arama konusunda derinlik testleri, müşteri yorumları ve yaptığı tespitler ile başarısını kanıtlamış derin altın arama cihazı için irtibata geçebilirsiniz.
  • Toprak yüzeyinde kalan küçük metallerin tespitinde kullanılan altın arama cihazı modelleri farklıdır. Bu modeller yüzeysel küçük metallerin tespitinde kullanılır ve bu tür metallerde 25-35cm aralığında tespit yapabilir genel olarak. Biraz daha büyük metallerde 50cm ve genel olarak daha yüksek 70cm derinlikten tespit yapabilir. Her model için aynısı geçerli değildir. Bazılarında bu rakam biraz daha artabilir veya bazılarında biraz daha düşebilir. Bu altın arama cihazlarının kullanım alanı ve özellikleri diğerlerine göre farklıdır. Kullanım alanınıza uygun mu değil mi veya hangi altın arama cihazı sizin için daha doğru olacak bunu netleştirmek için irtibata geçebilirsiniz.

Doğal altın aramacılığı konusu daha önce altın madeni olarak işletilen yerde veya oraya yakın olan bölgelerde altın aramak için altın arama cihazı ile yapılan araştırmadır. Doğal altın aramacılığı için kullanılan altın arama cihazı diğerlerine göre daha farklı özelliklere sahiptir. Her altın arama cihazı aynı özellik ve sistemle çalışmaz ama hepsinin temelinde metal tespiti mevcuttur. Altın arama cihazı olarak doğal altın aramacılığı için kullanılan modelleri baz aldığımızda onlar yüzeydeki daha küçük parçaları tespit etmek için tasarlanmaktadır. Buna göre bir sistemle kullanılan altın arama cihazı diğerlerinden farklıdır. Nasıl ki off-road için kullanılan için kullanılan araba farklı aile için kullanılan araba farklı. Altın arama cihazı da kendi içerisinde farklı kullanım alanları ve durumlara göre değişkenlik göstermektedir. Doğal altın aramacılığı ırmak ve derelerde de yapılmaktadır. Altın çıkabileceği düşünülen ırmak ve derelerde altın arama cihazı ve bir kaç aksesuar ile doğal altın araştırması yapılabilir. Şüpheli yerde önce altın arama cihazı ile araştırma yaparak tespit yapmaya çalışabilirsiniz ardından pan ile toprak alarak eleyebilir ve daha küçük altın parçalarını tespit etmeye çalışabilirsiniz.

Sahil aramacılığında altın arama cihazı kullanımı daha farklıdır. Sahilde insanların düşürdüğü altın yüzük, kolye, küpe, değerli takılar, elektronik aletler veya kişisel olarak değeri büyük olan eşyalar tespit edilebilir. Sosyal medyada son zamanlarda görüldüğü üzere bazı insanlar altın arama cihazı ile bu tür yerlerde telefon vb. Eşyalar buluyor ve sahiplerine ulaşarak onları kendilerine ulaştırıyorlar. Eşyayı kaybeden kişi altın arama cihazı kullanıcısına kendisine göre bir ödül verebiliyor. Bazı durumlarda bulunan eşyalar kutu içerisinde pırlanta yüzük gibi değerli eşyalarda olabiliyor. Sahilde altın arama cihazı ile bozuk para ve diğer değerli metal araması yapılabilmektedir. Bu alanda kullanılan altın arama cihazının özelliği doğal altın arama için kullanılan altın arama cihazı ile farklılık göstermektedir. Kullanım alanına göre altın arama cihazının seçilmesi en baştan yapılması gereken doğru işlerden sadece bir tanesidir. Aksi taktirde yanlış cihazı yanlış yerde kullanmaya çalışacaksınız ve bundan dolayı sorun yaşayacaksınız. Bu konularda müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

İnsanlar gün içerisinde yolda yürürken, parkta otururken veya farklı sosyal alanlarda eşyalarını kayıp edebiliyorlar. Bunlar içerisinde en çok aranan eşya genel olarak yüzük olmaktadır. Dünya genelinde bu sorun herkesi kapsamaktadır sadece buraya veya bir bölgeye ait bir problem değildir. Sosyal medyada bazı altın arama cihazı kullanıcıları olayı duyduğunda cihazı ile gelerek şüpheli alanda kayıp edilen metal eşyayı arayarak yardımcı olmaya çalışmaktadır. Eğer kayıp edilen eşya size bir aile yadigarı olarak geldiyse ve sizde bu geleneği devam ettirmek istiyorsanız bu yüzüğün önemini sizin için bir düşünün. Altın arama cihazı o an sizin için bir süper kahraman gibi yetişiyor ve şüpheli alanı çok kısa bir sürede araştırmanıza ve yüzüğü bulmanıza fayda sağlıyor. Sosyal medyada bir çok kez bu tür olaylarla karşılaşmışsınızdır. Altın arama cihazı bu tür alanlarda da insanlara fayda sağlamaktadır.

Altın arama cihazı aynı zamanda kalıntı aramacılığı içinde kullanılmaktadır. Kalıntıdan kasıt olarak savaşların yapıldığı, mayınların döşeli olduğu, karargahların olduğu bölgeler, o ve ya bu sebeple terk edilen yerlerin araştırılması ve orada kalıntıların tespit edilmesidir. Savaş yapılan bölgede güvenlik amaçlı plansız olarak rastgele önceden gömülmüş mayınların olduğu yerler var. Savaştan sonra bunların nereye, nasıl gömüldüğüne dair bir harita olmadığında sivillere zarar verebileceğinden bölge kapatılabiliyor. Altın arama cihazlarının bu alanlar için kullanılabilecek modelleri mevcuttur. Bölgedeki derinde bulunan motor, tank, silah, mahzen, tünel gibi eşya ve yapıları tespit edebilir ve aynı zamanda bölgede bulunan mayınları da tespit edebilir. Altın arama cihazlarının bu tür alanlarda kullanımı konusunda dikkat edilmelidir. Bu tür tehlikeli yerlere izinsiz girilmemelidir ve yeni altın arama cihazı kullanıcıları bu tür yerlerde cihaz kullanmamalıdır. Bu tür yerlerdeki tehlike yüksek, tespit edilen objenin mayın olma ihtimali ve çıkartılması esnasında patlama riski olduğundan dolayı daha tecrübeli altın arama cihazı kullanıcılarının tercih edilmesi ve bomba patlatma uzmanları ve ilgili teknik uzmanların gözetimi ve yardımıyla bu tür yerlerde araştırma ve temizleme çalışmaları yapılmalıdır.

Altın arama cihazı satın almak istiyorsanız öncelikle Uğur Elektronik ile irtibata geçmenin sizin için faydası olacaktır. Size soracağımız sorular kullanım alanınızı doğru anlamak ve ihtiyaçlarınıza uygun altın arama cihazını size önermek için olacaktır. Bazı insanlar parası en yüksek olan altın arama cihazı daha iyidir gibi bir algıya sahip ama Maalesef ki bu doğru bir düşünce değil. Eşya taşıyacağız ve bir arabaya ihtiyacımız var o zaman gidip neden ferrari almıyoruz daha pahallı ve daha iyi bir araba ama işimize uymuyor. İşte altın arama cihazları arasında da böyle farklar mevcut. Bunu altın arama cihazı üzerinden örnek verdiğimizde insanlar konuyu bilmediğinden dolayı örneği de anlayamayabiliyorlar. Bu yüzden altın arama cihazı yerine örneği günlük olarak kullanılan ve genel olarak bilinen araba üzerinden verdik.

Altın arama cihazı satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktörde bulunulan coğrafyadır. Ülkemizdeki bölgelerin farklı yapıları bulunmakta. Altın arama cihazı seçimi yaparken temel faktörlerden birisi arama yapılacak olan arazi yapısıdır. Kayalık, taşlık, toprak kaya karışık, ıslak, kuru, tarla vb. Gibi yapılar ile karşılaşılmaktadır. Bu tür yapılar arama yapılacak arazideki ihtiyaç duyulan altın arama cihazı seçimini etkilemektedir. Örnek olarak kayaların olduğu bir alanda araştırma yapacaksınız ve kayaların kalınlığı 1metreden fazla olduğunu varsayalım siz o kayanın arkasında Bir şey arayacaksanız 1metreye inmeyen yüzeysel arama için kullanılan altın arama cihazı sizin işinize yaramayacaktır. Derin altın arama cihazı almanız gerekecektir ama bunu bilmediğiniz taktirde altın arama cihazı seçiminizi neye göre yapacağınız belli olmayacağından boşuna para ve zaman harcayabilirsiniz. Satın alacağınız altın arama cihazı yanlış olursa kullandığınızdan dolayı firmaya da geri veremeyeceksiniz ve işinize yaramayan farklı bir kullanış amacı olan ürünü yanlışlıkla satın almış olacaksınız. Bu tür sorunların önüne geçmek ve detaylı bilgi almak, doğru altın arama cihazını belirleyerek satın almak için Uğur Elektronik ile irtibata geçebilirsiniz.

Altın arama cihazı fiyatları kullanım alanı, özellikler ve aksesuarlara göre değişkenlik göstermektedir.